De Amsterdamse Accordeon Vereniging Forzando werd op 7 juni 1938 opgericht. Op dit moment heeft Forzando ongeveer 35 leden, die in leeftijd variëren van “jong” tot “oud” en van “beginner” tot “zeer ervaren”.

Forzando heeft vier orkesten, elk met een ander niveau, waardoor iedereen een plekje binnen de vereniging kan vinden om op zijn of haar eigen niveau met muziek bezig te zijn. Het repertoire binnen Forzando is overigens zeer breed, en loopt uiteen van bewerkingen tot oorspronkelijke accordeonmuziek, van klassiek tot pop, van jazz tot folk. Zodra de vaardigheden van leerlingen en orkestleden dat toestaan, kan er doorstroming plaatsvinden. Indien nodig krijgen beginnende accordeonisten eerst les (zie accordeonlessen), alvorens zij mee gaan spelen in een orkest. 

Download hier het inschrijfformulier voor accordeonles en het lidmaatschap van de vereniging.

B-Orkest

Het B-orkest speelt derde tot tweede divisie en staat onder leiding van Leo van Lierop. Het B-orkest repeteert iedere dinsdag van 19:00 tot 20:15 in Praktijkschool De Kolom.

Tutti-Orkest

Het Tutti-orkest is een samenvoeging van het B- en A-orkest.
Direct na de repetitie van het Tutti-orkest bestaat de mogelijkheid om samen met het A-orkest te repeteren.

Dit is iedere dinsdag van 20:30 tot 21:15 in “Praktijkschool De Kolom”.

A-Orkest

Het A-orkest speelt op eerste tot eredivisieniveau. Ook dit orkest staat onder leiding van Leo van Lierop. Het A-orkest repeteert ook iedere dinsdag, na het Tutti-orkest, van 21:30 tot 22:30 in Praktijkschool De Kolom.